Liefde voor mijn innerlijke zoektocht – zo is mijn praktijk ontstaan

Hoe kan een mens zichzelf toch kwijtraken?

Geboren in de tropen had ik het geluk om op te groeien in een omgeving vol wilde natuur. Ik voelde mij verbonden en deel uitmakend van iets groters…

In Nederland stond mijn kamer vol planten en tekende ik graag planten en dieren. De ongelofelijke perfectie fascineerde mij. Hoe dichterbij ik keek, des te meer perfectie ik zag. Ik kan mij goed herinneren hoe het leven stroomde en voelde als een groot avontuur. En hoe heerlijk ik het vond om te leren en te ontdekken.

Maar ergens in mijn leven nam het plezier in leren en creatieve bezigheden af.

Het leven begon meer te voelen als moeten in plaats van een avontuur. Ik was, zonder dat ik het in de gaten had, de diepe verbinding met mijzelf kwijtgeraakt. Mijn aandacht was naar buiten gericht. Daar was alle geluk te vinden, dacht ik bij mijzelf.

Wonderbaarlijk genoeg is het leven zo ingericht dat ik juist in mijn diepste dalen, waar de wanhoop het grootst was – met behulp van anderen – mijzelf terugvond. Ik begon mijn aandacht weer naar binnen te keren en kon daardoor keuzes maken die goed voor mij waren. Het begon weer te stromen.

Ik ervaar mijn leven nu als lichter en liefdevoller met veel meer innerlijke rust. Licht, liefde, rust, kracht, het zijn allemaal facetten van mijn essentie. Dat wat ik ten diepste ben. Oude patronen zijn niet zomaar verdwenen. Regelmatig word ik mij gewaar dat ik niet in contact ben met mijn authentieke zelf, maar ik weet nu hoe ik weer ‘thuis’ kom.

Ik zie ook hoeveel anderen gestagneerd zijn. Hoe wij in een maatschappij leven die ons constant voorhoudt dat ons geluk buiten ons te vinden is. En voor hoeveel mensen het leven niet meer als een groot avontuur aanvoelt, maar als iets zwaars en vermoeiends.

Mijn missie was geboren. Het ging mij aan mijn hart om anderen ook zover van huis te zien. Onwetend van hun essentie! Ik wil mensen leren dat het anders kan en hoop dat met mijn website uit te dragen.

Graag ga ik met jou op verkenningstocht. Welke unieke kwaliteiten heb jij, maar heb jij nog niet kunnen leven? De wereld zit te wachten op mensen als jij!

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

Teenage,Girl,Practicing,Eft,Or,Emotional,Freedom,Technique,-,Tapping

Ontdekkingstocht naar jezelf: tips hoe je hiermee kan starten

Ontdekkingstocht naar jezelf
Een mooi woord… Ontdekkingstocht… Er zit iets avontuurlijks in. Het gevoel waar we als kind nog zo mee verbonden waren. Het avontuur om het leven te ontdekken waar we in waren beland. Het was fris, nieuw, exciting. Je wist niet wat er ging komen en dat was deel van de excitement. Je hoefde het niet... Lees meer
Maryse

De natuur inspireert ons om dichtbij onszelf te zijn

Zowel buiten als binnen
Wanneer je erg in gedachten bent en weinig contact hebt met jezelf, nodigt de natuur je uit om tot rust te komen. Zij nodigt je uit om je gedachten te ordenen. Daarmee kun je negatieve gedachten overstijgen en achter je laten. De natuur laat je voelen dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Zij... Lees meer